Klubbrev Uge 26 2024

Nyhedsbrev uge 26 2024.

Kære medlemmer og forældre – nuværende og kommende.

Endnu et klub-år lakker mod enden, og vi ser ind i en uges ferieåbent kl 10-16 (fre. 15.30) i næste uge (27).

I uge 28 er klubben på Hybenvej lukket mens godt 30 børn og 5 voksne drager mod Rold Skov til årets sommerlejr.

Klubben er lukket i uge 29, 30 og 31, og vi åbner igen i uge 32, mandag den 5. august.

Denne uge åbner vi kl. 10-16 (fre. 15.30).

Klubberne i Viborg har med hjælp fra CUR – center for ungdomsstudier, i foråret foretaget klubmålinger, hvor børn, unge og forældre har svaret anonymt på en række spørgsmål om hvordan de oplever klubbens tilbud. 

For Klubben Hybenvejs vedkommende er vi meget glade og stolte over at have mange besvarelser som fortæller om engagerede voksne, som er gode at tale med, og som deltager aktivt sammen med børnene i de aktiviteter vi udbyder. Børn og unge er glade for tilbuddet, og det er nemt at finde noget at lave. Top aktiviteter for pigerne er krea, mobil og sport. For drengene er det gaming, sport og mobil.

·         86% oplever sig som en del af et godt fællesskab og 85% oplever, at de bliver dygtigere til at indgå i fællesskaber på Hybenvej.

·         Vi er en klub med meget høj klubglæde blandt medlemmerne, 70% har fået en ny ven i klub Hybenvej og 62% har fået en ny ven/nye venner på en anden skole.

·         27 % føler sig altid, - og 59 % for det meste, del af et godt fællesskab i klubben.

En ung udtaler om klubtilbuddet på Hybenvej: ”Generelt bare en fed måde at have det sjovt, de voksne er mega hyggelige, og der er altid noget at lave”.

De ni Viborg Ungdomsskole-klubber, samt Kværnen fra Bruunshåb har deltaget i målingerne og CUR udtaler:

 ”I Center for Ungdomsstudier har vi ikke tidligere set så positive tal på Klubmålinger”.

Læs samlet rapport om Klublivet i Viborg kommune – den findes på ”Klubbenhybenvej.dk” under menuen: tilmeldinger.

Det fede ved sådanne målinger er at få bekræftet en række antagelser vi havde på forhånd. Det gør os endnu mere målrettede i arbejdet med at tilrettelægge det optimale klubtilbud for vores medlemmer.

Nogle børn giver udtryk for at have oplevet mobning i klubben og det vil vi fortsat have et stort fokus på at inddæmme og forebygge. Rapporten opfordrer desuden til en systematisk tilgang til samtaler med børn og unge om deres trivsel. Vi kan altid blive bedre og vi noterer opfordringerne og har dem som udviklingspunkter i den kommende tid.

Vi har på Hybenvej siden jul haft opmærksomhed på børnenes brug af mobiltelefoner, og første tiltag på den front var at forbyde mobilbrug ved det store bord i caféen frem til 15.30 samt i madkøen. Vi har bevidst ventet med yderlige restriktioner, indtil klubmålingerne var færdige.

”30% synes, de bruger mobilen meget i klubtid, mens 88% er enige eller nogenlunde enige i, at de kigger på skærmene, hvis ikke de har nogle at være sammen med”. Dette citat fra klubmålingerne samt egne observationer har ført os til følgende beslutning:

Fra og med mandag den 12. august kan mobiler først bruges efter kl. 16 i fritidsklubben. Børnene kan sende og modtage opkald og beskeder, og i første omgang er det ok at have telefonen på sig.

Aktiviteter, sat i gang af de voksne med mobilen som del af et forløb er selvfølgelig i orden.

Vi ønsker at mindske og gerne på sigt fjerne den bevidstløse scrollen, surfen, TIK-TOKKEN og zoomen sig ind i endeløse filmloops og i stedet få børnene til at løfte hovederne og indgå gode og relationsskabende sammenhænge.

Vi håber og tror på at dette tiltag vil bære en masse skønne timer med sig, fyldt med kreativitet, bevægelse, livsglæde og godt humør.

Det vil uden tvivl blive svært for nogle børn så derfor vil vi sætte pris på at I forældre tager snakken med jeres børn derhjemme, så de er klar over hvordan tingene vil blive i det nye klub-år.

Ny forskning viser at mange typer spil og videoloops har indbyggede hooks, som gør det lokkende at blive ved, men vi er ikke der hvor vi indfører et totalt skærmforbud.

Vi har fra klubbens side gjort en dyd ud af at have de nyeste spil, både til computer og konsoller. Det vil vi stadig og børnene kan stadig booke spilletider.

Vi ønsker alle en dejlig sommer, og glæder os til at se gamle og nye medlemmer igen efter ferien.

De bedste hilsner fra os alle i klubben.

Morten Kjærsgaard

Afdelingsleder.

Information
Tilbage

Andre informationer
Praktiske informationer om klubben og vores VISION
Link til skolernes ferieplan
Klubbrev Uge 26 2024